Беговић Уколико Управни суд донесе одлуку којом се усваја тужбени захтјев протојереј Велибора Џомића, а самим тим поништава рјешење Министарства унутрашњих послова Џомић би могао да се врати и борави на територији државе Црне Горе, казао је адвокат Здравко Беговић.

„Дакле, у тој ситуацији, више то рјешење не постоји. Оно више нема правну снагу. И наравно, господин Велибор Џомић би могао да се врати и борави на територији државе Црне Горе“, рекао је Беговић за Атлас ТВ.

У супротом, ако Управни суд одбије тужбени захтјев као неоснован, Беговић објашњава да Џомић и његов заступник имају право на ванредни правни лијек.

„Они могу поднијети захтјев Врховном суду Црне Горе за преиспитивање правоснажне судске одлуке, гдје би коначно Врховни суд дао своје мишљење и ставио тачку на један такав случај“, објаснио је Беговић.

Из Агенције за националну безбједност су саопштили, како преносе медији, да остају при ставу да свештеник Велибор Џомић представља опасност по националну безбједност Црне Горе. Са друге стране, из Митрополије црногорско-приморске тврде да је рјешење МУП-а политички и идеолошки мотивисано и да се ослања на мишљење АНБ-а, које, како су рекли, није овјерено и потписано је од неовлашћеног лица.

Џомићева жалба на рјешење МУП-а да мора да напусти Црну Гору предата је јуче, а из Управног суда су саопштили да ће у у року од пет дана донијети одлуку о овој жалби.

Извор: Cafe del Montenegro Portal

Advertisements