dzompiperovic-e1423404795386-720x3751-720x3751-720x375 Пиперовић је објаснио да ће пријаву поднијети због злоупотребе службеног положаја и непоштовања одлуке Управног суда, који је раније усвојио Џомићев захтјев и донио привремену мјеру којом му је одобрен боравак у Црној Гори до окончања управног спора.

“Сјутра ћу поднијети кривичну пријаву против више Н.Н. лица у МУП-у за кривично дјело злоупотреба службеног положаја и неизвршење судске одлуке из члана 395. став 1 Кривичног законика Црне Горе”, рекао је Пиперовић агенцији МИНА.

МУП је одлуку да Џомић напусти Црну Гору донио на основу мишљења Агенције за националну безбједност да представља опасност за државну безбједност. Џомић је 8. фебруара напустио Црну Гору, након што је у подгоричком Центру безбједности узео рјешење МУП-а.

Пиперовић је објаснио да ће пријаву поднијети зато што су службеници на граничном прелазу Враћеновићи “спријечили улазак Џомића у Црну Гору, на основу усмене наредбе“.

Кривично дјело је почињено, како је навео, тако што је један од чиновника граничне плиције, након што му је Џомић показао одлуку суда да може да уђе на територију Црне Горе до коначне одлуке, рекао да сачека пола сата у ауту.

Након тога се, како је објаснио Пиперовић, службеник полиције вратио и казао Џомићу да не може да уђе у Црну Гору. “Имам усмену наредбу да вам улазак забранимо”.

Службеник је, како је казао, тражио одлуку суда да је копира.

“Особе које су то наредиле, а на Тужилаштву је да утврди ко је том лицу казао телефоном да не може ући у Црну Гору, учиниле су кривична дјела због којих треба да иду у затвор”, поручио је Пиперовић, додајући да су усмене наредбе након судских одлука „дивљаштво“, а не правна држава.

Кривична пријава, како је објаснио, сљедује за више особа, а врховни државни тужилац Ивица Станковић треба да “утврди ко је у хијерархији наредби одговоран”.

Извор: Портал Аналитика

Advertisements