Валентина Матвијенко Председница Савета Федерације Валентина Матвијенко предложила је да се прекине приказивање «прљавих породичних прича» на руској телевизији, преноси ТАСС.

«Заиста не могу да гледам ток-шоу кад извуку неку сироту и несрећну младу жену која је родила дете, а да се не зна ко му је отац. Доводе ове момке, врше генетску експертизу на телевизији,» – изјавила је председница Савета Федерације на састанку с делегатима Другог конгреса Општеруске друштвене организације «Национално удружење родитеља за социјалну помоћ породици и заштиту породичних вредности» (НУР).

Сенаторка је изразила недоумицу зашто се под изговором рејтинга «ова прљавштина приказује на Првом каналу, како би неко прао свој прљави веш пред целом земљом». По њеном мишљењу, у Русији има много «изванредних и лепих породичних прича на којима би се могле гајити и пропагирати» традиционалне породичне вредности у земљи.

Тему пропаганде породичних вредности на телевизији на састанку је покренула народна уметница Русије Ангелина Вовк.

Она је изразила негодовање због поплаве на домаћој телевизији, укључујући и дечју, страних цртаних филмова и емисија. «У мени као руској грађанки то изазива негодовање и чини ми се да то треба прекинути,» – рекла је у закључку.

Фото: © ИТАР-ТАСС/Алексеј Никољски

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Advertisements