Zlatica

Сјајни наступи којима измамлјују аплаузе све многобројније публике обележје су петогодишњег трајање дечјег црквеног хора „Златица“. Састоји се од малишана који похађају веронауку при Цркви Светог архангела Михаила у Долјанима код Подгорице. Заблистали су ови маливелики певачи и на недавном Сретењском концерту, дану крсне славе хора у крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, певајући и рецитујући најлепше духовне песме.

Заиста сам поносан што су ова наша деца, поред свих других много примамлјивијих ствари, попут „Фејсбука“, игрица, фолклора, глуме, моде, одабрала црквени хор „Златица“ и кроз активност у њему се сусрели с Господом. И то не једанпут, већ сваки пут изнова каже протојереј Бранко Тапушковић.

Огромне заслуге за досадашње успехе припадају и хоровођи Билјани Тапушковић.

У протеклих пет година кроз хор је прошло више од 150 деце. Има оних која су с нама од оснивања, али и оне која су краће време овде, а која су, такође, дала допринос успесима. Примамо и далје нове чланове који могу да нам се јаве неделјом након литургије која почиње у 8.00 истиче Тапушковићева.

Занимлјиво је да је песма овог хора „Крстим се“ постала химна све православне деце у Црној Гори!

Митрополит Амфилохије је благословио. Убудуће ће сви хорови заједно у престоници подно Ловћена приликом сабора певати нашу песму додала је Тапушковићева.

Хор је учествовао на дечјој светосавској академији, као и на литијама које организује Митрополија црногорскоприморска. Постала је традиција да на крају школске године организују завршни концерт. Најмлађи чланови, а већ велики уметници, на својим наступима окуплјају маме, тате, браћу, секе, баке и деке. „Логистику“ им пружају на гитарама свештеник Бранко Тапушковић, Саша Јанковић, на виолини даровити Матија Тапушковић, као и други уметници.

Прота песник

Малишани из хора „Златица“ с радошћу прихватају песме које компонује отац Бранко. Ради се о стиховима прихватлјивим деци, који описују на који начин она треба да доживе веру. Показале су се као пун погодак.

Велиша Кадић

Извор: Новости

Advertisements