velibordzomic-e1423828701866-720x3751-720x375 Никшићко Основно тужилаштво задужено је да испита да ли су службеници МУП-а незаконито вратили пароха Велибора Џомића са државне границе.

Свештеник СПЦ враћен је средином фебруара са граничног прелаза Враћеновићи.

Њему је тада гранични полицајац саопштио да има усмену наредбу да га не пусти у Црну Гору, иако је само неколико дана прије тога Управни суд одобрио свештенику привремени боравак, до окончања спора.

Џомић је тада рекао “Вијестима” да му је полицајац рекао да нема писану наредбу којом би му онемогућио улазак, „али да мора да се консултује”.

“Чекао сам пола сата, он се вратио и рекао ми да му је наређено да ме не пусти и да му у пасош унесе забрану, што нисам дозволио”, казао је Џомић раније, додајући да је полицајац појаснио да је то наредба командира Кнежевића.

Џомићев адвокат Зоран Пиперовић због тога је поднио кривичну пријаву против више НН лица из Управе полиције.

Адвокат је тада у пријави предложио да тужилаштво, између осталих, узме његову и изјаву шефа граничне полиције Веска Вукадиновића, који му је, како тврди, дан прије него је Џомић враћен са границе, рекао да не постоји писана наредба о забрани уласка.

На питање “Вијести” шта је урађено са Пиперовићевом пријавом, из Врховног државног тужилаштво одговорено је да је упућена надлежном Основном државном тужилаштву у Никшићу.

Јелена Јовановић

Извор: Вијести

Advertisements