R.JevricОСТРОШКИ ФИЛМ РАДИСАВА ЈЕВРИЋА „ТАКВЕ ВЈЕРЕ НИ У ИЗРАИЉУ НЕ НАЂОХ“, НАКОН „РАДОЊЕЖА“ НАГРАЂЕН И НА РУСКОМ ФЕСТИВАЛУ „ВСТРЕЧА“ ЗА НАЈБОЉИ ФИЛМ О НАЛАЖЕЊУ ВЈЕРЕ.

Острошки филм Радисава- Раја Јеврића из Никшића „Такве вјере ни у Израиљу не нађох“, добио награду за најбољи филм о налажењу вјере на 10. Фестивалу „Встреча“ (Сусрет) који је одржан од 11. – 16. фебруара 2015. године у Обнимску (Подмосковље), у конкуренцији од 75 филмова.

Осим аутора Раја Јеврића, у име покровитеља филма, Митрополије Црногорско-приморске, на фестивалу је био и Острошки сабрат јеромонах Сергије (Рекић).

Имали смо радост да у студију Радио „Светигоре“ разговарамо са оцем Сергијем и г. Јеврићем о утисцима које носе са овог Фестивала, о Оптини Пустињи и другим Руским Светињама, које су, овом приликом, посјетили и о плановима за будућност.

Наши гости пренијели су нам и благослов Високопреосвећеног Митрополита Г. Амфилохија, да се труде да  следеће године и у Црној Гори направе Међународни фестивал православног филма.

Разговор водила: Слободанка Грдинић.

Advertisements