Прва међународна конференција посвећена дигиталним медијима и православном пастирском раду биће одржана 7-9. маја 2015. у Атини

Под покровитељством Његове Светости Патријарха васељенског Вартоломеја, прва међународна конференција посвећена дигиталним медијима и православном пастирском раду биће одржана 7-9. маја 2015. у хотелу Дивани Аполон у Атини.

„Свети Максим Грк“, институт за истраживање, очување и унапређење духовних и културних традиција, који је годинама активан на овом пољу, првенствено преко веб сајта Pemptousia, организује конференцију у сарадњи са медијском мрежом Orthodox Christian Network (myocn.net), која дјелује при Сабору канонских епископа Сједињених Америчких Држава, и веб сајта Богослов, основаног при Одјељењу за вјерско образовање Московске патријаршије.

Конференција ће процијенити и анализирати пастирски рад који се пружа путем дигиталних медија, као и динамику православног присуства у овој области. Дискусија ће се потом концентрисати на процјену православног дискурса у сајберспејсу.

Поред сабирања људи директно укључених у рад православних дигиталних медија, циљ конференције је и координација рада ради ефектнијег преношења ријечи Јеванђеља интернет корисницима, а на славу Божију.

У раду конференције учествоваће 75 експерата, православно свештенство и лаици из 21 земље, који ће представљату све јурисдикције Православне цркве.

За више информација и регистрацију, посјетите веб-сајт: http://www.dmopc15.com/

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: myocn.net

Advertisements