dzompiperovic-e1423404795386-720x3751-720x3751-720x3752-720x375 Никшићко Основно тужилаштво задужено је да води овај кривични поступак, у ком је кривичну пријаву поднио адвокат Велибора Џомића Зоран Пиперовић против више НН лица из Управе полиције, који су пароха вратили са границе на основу „усмене одлуке“

Пиперовић каже Дневним новинама да ће се његов клијент радо одазвати уколико буде позван на саслушање, али да вјерује да ће се он и прије тога вратити.

„Интересује ме да ли су некога звали из МУП-а и кога, шта су предузели у случају класичног дјела злоупотребе службеног положаја коју је неко урадио на територији Црне Горе. Кад тужилаштво у Никшићу буде звало оца Велибора да да изјаву као оштећени, он ће доћи и даће изјаву, а ја се надам да ће он врло брзо и иначе доћи. За оне који су знатижељни, а има их доста, морам да их разочарам, отац Велибор ће се вратити. Да не лицитирамо временом, вратиће се и прије него што неки желе“, истакао је Пиперовић.

Он је нагласио да парох Џомић у међувремену није покушао да уђе у Црну Гору, али да би било добро да, прије него што дође, јавност буде упозната са тим у којој је фази поднијета кривична пријава.

„Било би добро да, прије него што парох Џомић дође, црногорска јавност, која је показала знатижељу за цијели предмет, добије одговор од тужиоца у Никшићу или код тужиоца Ивице Станковића докле се стигло у кривичном поступку. У питању је школски примјер кривичног дјела злоупотребе службеног положаја“, рекао је Пиперовић.

Подсјећамо, МУП је одлуку да Џомић напусти Црну Гору донио на основу мишљења Агенције за националну безбједност да представља опасност за државну безбједност. Џомић је 8. фебруара напустио Црну Гору након што је у подгоричком Центру безбједности узео рјешење МУП-а.

Није било писане наредбе

Свештеник СПЦ је средином фебруара враћен са Граничног прелаза Враћеновићи, а адвокат Зоран Пиперовић тврди да том приликом није било никакве писане наредбе.

“Полицајац га је на часну ријеч звао и рекао да му је неки командир тамо казао ‘немој да уђе’. Никакав писани траг, никакав документ, никаква наредба о забрани уласка од МУП-а Црне Горе није издата“, рекао је Пиперовић.

Адвокат је у пријави предложио да тужилаштво, између осталих, узме његову и изјаву шефа граничне полиције Веска Вукадиновића, који му је, како тврди, дан прије него је Џомић враћен са границе рекао да не постоји писана наредба о забрани уласка.

Марина Илић

Извор: Дневне новине

Advertisements