velibordzomic-e1423828701866-720x375 У Врховном државном тужилаштву (ВДТ) Црне Горе, како је речено Дневним новинама, формиран је предмет у оквиру ког је Тужилаштво Управи полиције ЦБ Никшић доставило захтјев за прикупљање потребних обавјештења како би се утврдило који је полицајац без писане наредбе забранио Велибору Џомићу улаз у земљу.

„Према извјештају који је Врховном државном тужилаштву достављен из Основног државног тужилаштва у Никшићу на основу кривичне пријаве коју је адвокат Зоран Пиперовић поднио против НН лица из Управе полиције због забране уласка у Црну Гору Велибору Џомићу, у Основном државном тужилаштву у Никшићу формиран је предмет у оквиру ког је тужилаштво Управи полиције ЦБ НИкшић ставило захтјев за прикупљање потребних обавјештења“, кажу у ВДТ.

Како је ДН речено, Тужилаштво је од полиције тражило да се утврди идентитет полицајца који је вратио Џомића са границе.

„Тужилаштво је од полиције тражило да се утврди идентитет полицајца који је 16. фебруара 2015. године на Граничном прелазу Враћеновићи поступао и није дозволио улазак Велибору Џомићу у Црну Гору и прикупе обавјештења на основу чије наредбе, односно ког правног акта није дозвољен улазак Џомићу у Црну Гору. Управа полиције ЦБ Никшић још није доставила тражена обавјештења“, истакнуто је у саопштењу.

Подсјећамо, свештеник СПЦ је средином фебруара враћен са Граничног прелаза Враћеновићи, а адвокат Зоран Пиперовић тврди да том приликом није било никакве писане наредбе.

„Полицајац га је на часну ријеч звао и рекао да му је неки командир тамо казао ‘немој да уђе. Никакав писани траг, никакав документ, никаква наредба о забрани уласка од МУП-а Црне Горе није издата“, рекао је Пиперовић.

Марина Илић

Извор: Дневне новине

Advertisements