Slobodan-Curovic Евроатлантисти, лобисти, мондијалисти, глобалисти, док у ушима одзвања исти, исти. То је рингишпил (анате их мате) својеврсна скаламерија, која би мале народе да уведе у тор и наметне им један образац понашања за који ти “добродушници” мисли да је моралан и демократски. Она је тровачница нашег идентитета и опстанка, њихови апетити су огромни, они менторски траже да се одрекнемо суштинског, да би били ништа.

Европско-атлантска-аркадијска прича је потрошена, јер је коријен те уједињене добротворске фамилијарности у суштини аморалан и неискрен, јер је економска рачуница превагнула у односу на хуманизам и истинску срећну заједницу.

Унија Билделберг моћника причу о пуном стомаку ставља на прво мјеста потенцијалних освојених слобода и привилегија, материјално поставља испред духовног, с тим што сада немамо једног крутог, прагматичног инквизитора, већ својеврсни Инквизиторијум који мјери, премјерава и ужасава. Слуђује нас да постанемо наметнути други, не истински, већ лажни подрепаши и скутоноше, који ће се зарад лажних обећања одрећи и својих најсветоноснијих коријена. Испостављају такве захтјеве, рачуне и морбидна ограничавања да ниједна нормална држава то не би прихватила. Али лоши ионављачи вјечито ригају историју и не науче ништа из својих ненрестаних трагедија.

„Ђаво је већ без маске закорачио у свијет” казао је Зењковски, и та ђаволизација традиционалних, изворних вриједности, изистинских, није случајно уперена баш против нас.

Сет тзв. људских слобода, уводи се, кроз купљену и наређену транспарентност разнолике облике девијантног, болесног, скарадног, стидног. Цинична “философија препаметних је нешто што морамо прихватити и васпитавати нашу дјецу кроз једну умоболну, накарадну “баздљиву” иризму ако хоћемо у такву Интеграцију, која нас понижава, терорише, незасито малтретира, и иживљава се кроз свакојаке емисаре и чистунце демократије и да се кроз шаролике вирусне концентрате трују будуће снобовске и клоновске генерације.

Нездрава, инфицирана и учипована породица изњедриће наказе, монструозна потомства, која ће опет спасавати, ко други него Инквизиторијум .

Софистицирани и подмукло осмишљени патент Новог свјетског поретка, није ништа друго, но црпилиште и тлачилиште интелектуалне и биолошке својине, чији је циљ да од свијета, поготово малих и осиромашених направи склепану скаламерију праве духовне депоније, гдје ће новац бити једино име, а глад самљевених народа одзив, којим се они иживљавају и мрцваре нас.

21. вијек јесте доба ужасације и клизавости, јер како каже митрополит Амфилохије он је “у дубинској кризи свог самосазнања, много дубљој него ми то мислимо“.

Али ми више и не мислимо, други, моћнији мисле умјесто нас, под маском Великог брата, чији шоу поприма нове димензије и облике страховите манипулације глупошћу, одвратношћу ових нових “арогантних бестидилаца”.

Ми се данас не уклапамо у тај нови Европски, “усрећитељски” пројекат, а хоће пошто-пото да нас цијену, “негширодно” увуку у НАТО канџе, тих милосрдних, милоњежних анђелчића. Ми смо данас разводњени, млаки у патриотизму, све више прихватајући извоз и КОЛОНИЗОВАЊЕ ШУНДОМ НАЗОВИ ЕВРОПСКИХ ВРИЈЕДНОСТИ, кроз различита маркетиншка позоришта грдоће, или како је далековидни и бриновидни отац Јустин Поповић једном рекао:”Ми бедни СРБИ ПОСТАЈЕМО Робље Тв. ”

Са таквим обогаљеним народима чији је најважнији задатак да забораве на историју у име Универзалне историје поравнања, гдје ништа није битно и гдје су подједнако на цијени и џелат и жртва, најлакше је манипулисати. Такви унакажени системи, марионетске владе не могу се скрити од сталног надгледања свевидећег ока. “Вирусизација” је сљедећи корак, гдје мали народи коначно губе идентитет и постају безоблична маса, раздуховљена, дезоријентисана, са свим девијантним облицима понашања. Када наказност постане закономјерност, када морбидност постане једини легитимитет онда ће се из помијешане и збутњане Пандорине кутије дозирати један по један рат, да би напокон и војна индустрија била у шри стицања профита, на несрећама завађених и обесирављених, изложених бруталној “културној” колонизацији.

Нарочита пажња посвећује се школским системима који се морају прилагођавати западном миљеу, препрати и моделовати у својеврсног клона, који ће као свој највећи успјех сматрати презрење својих коријена, језика, Цркве, важнијих датума, породице, чипован бљештавилом лажи и мимикрије западног свијета, ловилица људских душа.Треба разровати школски систем, васпитање карикирати, намјерно заборављати најважније датуме и створити анационално-снобовскоа покољења, палетом различитих могућносги, биометријом, идентификационом контролом, гдје је у средишту 666. Та велика, незасита звијер име појединца, његову биографију ће поништити а таква јединка биће немушти број, испразно тијело и ништа више.

Сваки систем па и европских преобликовања и уситњавања има “надсистем” којем се покорава и служи, а то је дикгатура Американијата, који је посебно осјетљив на било какве видове либерализма и интелектуализма и гдје само контролисана, тетовирана слобода има примат. Покорностје прво правило по којем морају да се управљају мали народи, па тако и ми. Све приче о личном, колективном достојанству и историјском памћењу, за Европу су заморне и несхватљиве. Ко се не уклопи у тај систем, унапријед је осуђен на пропаст и велике патње. Захтјеви и притисци су такви и толики, (безобразни) да их нико нормалан нс би прихватио. То клатно страве нарочито лебди над малим православним народима, у тренутку кад оно постаје живоносна вода и витална религија и на ширим иросторима, као печат трајне истине.

Евроаанталантисти, исти, исти.

Моћ је у непристајању, док зли волшебници звецкају кључевима, отварајући тамничарска врата, да нам у доколици провјетравају главе и сипају туђе, недобре мисли и жеље.

Ах, ти евроантлантисти!

(Аутор је књижевник и књижевни критичар)

Извор: Дан

Фото: novosti.rs

Advertisements