Икона У мултидисциплинарном научно-практичном центру «Бонум» на редовном лијечењу налази се тешко болесни дјечак инвалид. Петогодишњи Кирило има најтежи стадијум дјечије церебралне парализе. Психолози и љекари кажу да је случај безнадежан.

За малене пацијенте и њихове родитеље Православна служба милосрђа Јекатеринбуршке епархије редовно организује поклоничке екскурзије у разне градске храмове. Мартовско поклоништво поклопило се с доласком Фјодоровске иконе Мајке Божије, саопштава сайт епархије.

Прича Елена Пережогина, једна од милосрдних сестара: «У Храму-на-Крви рампе за инвалиде, нажалост, нема. На рукама смо изнијели Кирила у храм, мијењајући се заредом са његовом мајком и баком. Прво смо посјетили изложбу у Патријаршијском подворју, а онда смо отишли да се помолимо пред иконом Фјодоровске Мајке Божије. У храму се у то вријеме без прекида читао акатист. Кирил је почео да режи и мајка је морала да га изнесе из храма.

Када се Кирил вратио и цјеливао икону, одједном је почео да изговара «МАМАМАМАМА!». Бака је заплакала. То је требало видјети, јер такве емоције се не могу пренијети ријечима.

Сљедећега дана Кирилова мајка је испричала да је он мирно легао да спава, да је сам заспао и да је преспавао цијелу ноћ. Наравно, сва породица је под великим утиском због таквог чуда.
Колико ја знам, мајка је у почетку водила у храм само дјецу, а ове године се и сама спремала за исповјест и причешће.

У тој породици влада права љубав, блиска јеванђелском идеалу: они се никада не нервирају, види се да им тешко болесни дјечак није на терету, сви чланови породице стрпљиво превазилазе тешкоће, умију да се радују и захваљују. Да им Господ подари снаге!»

Са руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Advertisements