Džomić-4-e1423467040537121 Бивши шеф граничне полиције Веско Вукадиновић дао је изјаву никшићкој полицији, поводом кривичне пријаве коју је против више службеника МУП-а поднио заступник свештеника Велибора Џомића, адвокат Зоран Пиперовић.

Вукадиновић је, сазнају “Вијести”, никшићким инспекторима причао о телефонском разговору који се средином фебруара водио са Пиперовићем.

“Рекао је да га је Пиперовић звао и питао га да ли је МУП донио ново рјешење којим се Џомићу забрањује улазак у Црну Гору и да му је одговорио да није. Такође, испричао је и да га адвокат није питао да ли свештеник може прећи границу”, казао је саговорник “Вијести”.

Никшићким полицајцима изјаву је прије три дана дао и Пиперовић. Адвокат је тада испричао да му је управо Вукадиновић, дан прије него је свештеник враћен са граничног прелаза Враћеновићи, рекао да Џомић може слободно ући у Црну Гору.

Џомићу је 16. фебруара гранични полицајац саопштио да има усмену наредбу командира Кнежевића да га не пусти у Црну Гору. Неколико дана прије тога Управни суд одобрио је Џомићу привремени боравак, до окончања спора.

“Они (УП) нијесу имали одлуку којом му се забрањује улазак, и ту је очигледно неко направио кривично дјело злоупотребе службеног положаја”, казао је Пиперовић “Вијестима”, оцијенивши да очекује да тужилац нађе да је кривична пријава основана.

Светлана Мандић, Ј. Ј.

Извор: Вијести

Advertisements