Денисенко Званични представник Министарства спољних послова Руске Федерације Александар Лукашевич коментарисао је сусрет првог замјеника генералног секретара НАТО-а Александра Вершбоуа са поглаваром расколничке „Кијевске патријаршије“ Филаретом Денисенком, саопштено је на званичном сајту Министарства спољних послова. Сусрет је одржан 22. априла у сједишту НАТО-а.

„У Москви су примјећени недавни медијски извјештаји о сусрету првог замјеника генералног секретара НАТО-а Александра Вершбоуа са тзв. предстојатељем неканонске „Украјинске православне цркве Кијевске патријаршије“.

Изгледа да је алијанса, увидјевши узалудност “традиционалних“ корака које је блок преузео у циљу распиривања масовне антируске пропаганде, спремна да преступи све моралне и етичке норме, чак и да се мијеша у духовну област, бесрамно користећи осјећања вјерујућих. Игноришући, притом, објективно присутну религиозну и конфесионалну стварност.

Да ли у НАТО-у заиста не разумију да само одржавање овог састанка, да не помињемо његов “милитантни“ садржај, не доприноси решавању конфликта и изналажењу заједничког језика унутар подијељеног украјинског друштва, већ да може бити нека врста “темпиране бомбе“ у процесу мирног решавања кризе у Украјини на основи истинског националног дијалога и помирења?“, каже се у коментару Александра Лукашевича

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: pravoslavie.ru

Advertisements