mitropolit Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије казао је данас у манастиру Космач на Скадарском језеру да СПЦ у Црној Гори не може као своје прихватити државне границе авнојске филџан-државе.

„Нека наша уважена власт схвати да не може несмјестива, безгранична, Христова Црква да буде у границама авнојевске филџан-Црне Горе“, рекао је Владика Амфилохије коментаришући тако захтјев државних званичника да Црква у Црној Гори саобрази своју мисију са границама независне црногорске државе.

Он је казао да Црква више од двије хиљаде година има своје устројство, а да су се све државне границе мијењале кроз историју.

„Ево, овај храм су рецимо градили Мрњавчевићи. По њима су они били окупатори, тако и Немањићи. Па онда редом – све окупатор до окупатора – до Митрополита Амфилохија. Сад ме онај Кривомозгић прогласио за окупатора Цетињског манастира, и то са Ловћена. Отишао горе да се руга Светом Петру Другом, Ловћенском Тајновидцу, да поред његових моштију прича такве сулуде бесмислице мислећи да тако служи Богу и овој држави“, казао је Владика Амфилохије.

Advertisements