Ученици XIX генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског (2010-2015), завршили су своје средње богословско школовање у Богословији у уторак 19. маја 2015. године.

Школска звона и звона Цетињског манастира огласила су завршетак редовне наставе за једанаест ученика ове генерације цетињских богослова. Они су се потом упутили у манастирску цркву, гдје је одслужен кратак молебан за завршетак школовања, покрај моштију Светог Петра Цетињског.

Молебан је служио сабрат Цетињског манастира протосинђел Исак Симић, уз присуство ученика Цетињксе богословије и монаха из манастира. Овом приликом матурантима се обратио и ректор Цетињске богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Ученици XIX генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског, започели су своје школовање на Цетињу септембра 2010. године, предвођени својим разредним старешином о. Кирилом Бојовићем. По благослову Светог Архијерејског Синода СПЦ полагање матуре требало би да отпочне у четвртак 04. јуна 2015. У оквиру матурског испита ученици ће полагати писмени дио испита а потом приступити и усменом испитивању из предмета одређених за матуру.

Advertisements