Група професора и ђака Богословије Светог Петра Цетињског са Цетиња, предвођена ректором протојерејем-ставрофором Гојком Перовићем, посјетила је од 9. до 13. маја Епархију средњеевропску.

У Минхену, у цркви Светог Јована Владимира 9. маја је служена вечерња служба и изведен програм којим су се вјерницима представили чланови октета Цетињске Богословије и народни гуслар Рајо Војиновић.

У Нирнбергу, у цркви Светих Кирила и Методија служена је Света литургија у недјељу, 10. маја. Потом је домаћин, протојереј Маринко Радмило са парохијанима за госте са Цетиња приредио трпезу хришћанске љубави.

Увече су професори и ђаци били у Штутгарту, у цркви Сабора српских светитеља, гдје је служена вечерња служба и изведен програм. Сјутрадан су посјетили цркву Светог Симона монаха у Манхајму.

Празник Светог Василија Острошког прославили су Светом литургијом у цркви посвећеној Острошком Чудотворцу у Билефелду. Увече је такође изведен програм, којем су присуствовали вјерници из овога града на сјеверу Њемачке.

Посјета Њемачкој завршена је 13. маја  сусретом у Нирнбергу са Митрополитом за Средњу и сјеверну Европу Румунске православне цркве Серафимом.

Минхен, 9. мај – Вечерња служба

Нирнберг, 10. мај – Света литургија у цркви Светих Кирила и Методија 

Штутгарт, 10 мај – вечерња служба 

Манхајн, 11. мај – Посјета оцу Алекси Милинковићу

Билефелд, 12. мај 2015 – Света литургија у цркви посвећеној Острошком Чудотворцу 

Нирнберг, 13. мај 2015 – Сусрет са Митрополитом за Средњу и сјеверну Европу Румунске православне цркве Серафимом

Беч, 15. мај 2015 – Обилазак града и музеја у Бечу

Беч, 16. мај 2015 – Вечерња служба у цркви Светог Саве

Беч, 17. мај 2015 – Литургија у новој цркви Успења Пресвете Богородице

Advertisements