Дарко МаринковићПарох Дарко Маринковић каже да му је једна особа у центру Приштине запретила да више не удара црквена звона, јер у том граду на Косову и Метохији живе муслимани

Парох је звонио у Цркви Светог Николе у Приштини, након чега се и догодио инцидент, јавља Бета.

„Био сам са црквењаком на улици испред цркве када је пришао тај човек који ми је запретио. Нисмо знали коме се обраћа, а он је руком показао на мене. Био сам затечен, али и узнемирен због хладнокрвности човека који ми је претио, тако да то нисам одмах пријавио полицајцу који је седео у кабини недалеко од нас“, прича парох Дарко Маринковић.

Како каже, полиција цркву и свештенике чува 24 сата дневно, а претњу је пријавио тек након повратка из Лапљег Села, где је данас служио парастос.

Парох наводи да се звоно ових дана први пут огласило након годину дана паузе, када је звоњење било прекинуто због претњи.

„Ово данас није први пут да доживљавам претње. Сигуран сам да је овај човек који ми је јутрос претио исти онај који ми је пре више од годину дана запретио да ће с браћом поново запалити цркву“, рекао је Маринковић.

Парох, који у парохијском дому живи с породицом, наводи да је о данашњој претњи обавестио и надлежне у Епархији рашко-призренској и косовско-метохијској СПЦ.

Српска православна црква у Приштини била је потпуно спаљена марта 2004, а њена обнова још није завршена.

Извор: РТС

Фото: radiokim.net (архива)

Advertisements