pricesce-apostola-2-e1428530365599-720x375 СПЦ је на засједању свог Светог архијерејског сабора одлучио да настави преговоре са МПЦ наводећи у саопштењу Сабора да су испуњени услови за обнову дијалога, након што је архиепископ Јован Вранишковски пуштен из затвора

Синод неканонске Македонске православне цркве (МПЦ) формирао је комисију, која ће наставити дијалог о статусу те цркве са Српском православном црквом.

Комисију ће предводити Митрополит преспанско-пелагонијски и администратор аустралијско-новозеландски Петар, а чланови су Митрополит дебарско-кичевски Тимотеј и Митрополит струмички Наум. За секретара је изабран Епископ хераклејски Климент, пренијели су македонски медији.

СПЦ је на засједању свог Светог архијерејског сабора одржаног од 14. до 29. маја одлучио да настави преговоре са МПЦ наводећи у саопштењу Сабора да су испуњени услови за обнову дијалога, након што је архиепископ Православне охридске архиепископије Јован пуштен из затвора на привремену слободу.

Комисију СПЦ ће представљати Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, Епископи бачки и захумско-херцеговачки Иринеј и Григорије, као и Епископ стобијски из ПОА, Давид.

Извор: Вијести

Advertisements