Икона Икона светог Сергија Радоњешког, штампана на папиру, замироточила је на његов празник 18. јула у цркви светих апостола Петра и Павла у руском граду Новопавловску.

Како преноси Комсомолска правда, хиљаде парохијана је дошло да се помоли пред иконом.

Специјална комисија Руске православне цркве отпутовала је у Ставропољски регион да испита икону, разговара са свједоцима и донесе закључак.

„Превише је рано говорити о светом чуду“, казао је старјешина цркве светих Петра и Павла, отац Владислав Цапко, „Чекамо одлуку експерата. Али овај догађај говори о томе да је ово мјесто намољено, иако је црква нова, и да се овдје чува чистота православног Предања. Можда је ово мироточење добар знак искупљења гријехова парохијана. А, можда, наговјештава болне новости. Нико то не може рећи“.

Мироточење се дешавало у разним крајевима Русије. Тако је почетком 2015. у Орловској области замироточило Распеће Господа Исуса Христа, на Алтају је „проплакала“ Казанска икона Мајке Божије, у Тули су истовремено замироточиле све иконе у цркви светог архангела Михаила, а слично чудо се догодило током православне изложбе у Уљановску. У сеоској цркви Рогачевског реона у Белорусији крвоточила је икона Господа Исуса Христа. Слично се догодило у Кабардино-Балкарској Републици, гдје су се појавиле црвене мрље на икони светог архиђакона и првомученика Стефана.

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: pravmir.com

Advertisements