Митрополит 6

НАТО бомбардовањем Косово је формирано као исламска држава, а није случајно што је Запад опустошио Југославију, поручио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Он је у интервјуу за руски портал православие.ру казао да је једина сила која уједињује народе Балкана и Русије Православна црква, а која смета новом свјетском поретку.

– Наша црква је сада поново на крсту између Истока и Запада, поручио је митрополит.

Он је оцијенио да западне цивилизације носе нову визију свијета, нови свјетски поредак, како државни, тако и друштвени.

– Та западна цивилизација је носилац нове визије свијета, новог свјетског поретка, не само државног и социјалног ради се о новој етици, новом погледу на свијет, новом начину живота. То је потпуно секуларизована, антихришћанска империјалистичка идеја. Рекао бих да иза таквог облика антихришћанства вири нос сатане сатанизам, који се јавља све јасније и јасније, користећи сва савремена средства, намећући се читавом свијету, поручио је митрополит Амфилохије.

Архиепископ цетињски је оцијенио да није случајно да је послије пада Совјетског Савеза нова империјалистичка идеја у евро-америчком стилу пожурила у своју нову офанзиву и да је прва ствар коју је урадила бомбардовање православне земље.

– Зато није случајно да је послије пада Совјетског Савеза та империјалистичка идеја евро-америчког типа јурнула у свој нови напад и прво шта је урадила бомбардовала је православну земљу. Није случајно што се све то десило на просторима државе православног српског народа. И то је био само почетак империјалистичке експанзије новог свјетског поретка и припреме (у шта нема никакве сумње и то је сасвим јасно по догађајима у Украјини) за напад на Русију. То је кристално јасно и не ради се ту о некој теорији свјетске завјере, каже он.

Сматра да је Југославија намјерно „опустошена”.

– Ипак, то је била велика земља 20 милиона људи. То је била држава којом се није могло тако лако манипулисати, упркос свим слабостима и недостацима. Они су је уништили, водећи се принципом „завади па владај”: Изградили су

мале државе-сателите Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, које никада нијесу постојале као држава, успјели су да подијеле Србију и Црну Гору један народ, вјековну државу, казао је митрополит.

Он је казао да су од покрајине Косово успјели да створе „исламску државу”’.

– И из аутономије Косова створили су „исламску државу”. Амбасадорка САД на Косову била је на пријему код српског патријарха, гдје је казала да први пут ради као дипломата у „исламској земљи”. Исправили смо је и рекли да је то хритћанска земља још од ИВ вијека. Али, они су то постигли НАТО бомбардовањем формирање Косова као самосталне државе и стварањем исламске државе. Исто као што настоје да Босну претворе у унитарну исламску државу, оцијенио је митрополит.

Он је казао да је Македонија већ подијељена на два дијела словенски и албански и да је велико питање колико може да преживи у таквом облику.

– Такву Македонију створили су комунисти, као и Украјину и савремену Црну Гору. Садашњу Црну Гору створили су комунисти црногорску нацију, црногорски језик. Сада желе и своју „црногорску цркву” – поручио је митрополит.

Одричу се животних интереса

Митрополит је у интервјуу за руски портал казао да је НАТО 1999. године бомбардовао и Црну Гору Даниловград, Цетиње, Мурино, а како каже, да се не говорио о томе шта се десило са Косовом.

И сада намећу да Црна Гора призна независност Косова. Тако долази до одрицања од личних животних интереса. Тако управљају и располажу малим државама. Зато су и одвојили Србију и Црну Гору, међусобно их суочавају. Због тога је и дошло до одвајања Украјине од Р^сије, казао је.

Ана Топаловић

Извор: Дан

Advertisements