medo-skupstina_560_300 Предсједник Покрета за промјене и члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић казао је у изјави за Побједу да се на састанку са митрополитом црногорском примоским Амфилохијем заложио да се повуче Нацрт закона о слободи вјероисповијести, те да се крене од празног папира. Медојевић је додао даје на састанку био присутан као једини Црногорац и једини који је од свих учесника гласао за независност Црне Горе.

Према његовим ријечима овакав нацрт закона није никаква правна воља Демократске партије социјалиста већ политички акт и провокација којим хоће да се изазову нове подјеле.

Нацрт закона о слободи вјероисповијести је политички памфлет који треба да скрене пажњу јавности са протеста. То исто мислим о Резолуцији о НАТО-у која је у скупштинској процедури. Није забиљежен случај у било којој држави да се иде са резолуцијом прије позива рекао је Медојевић за Побједу.

Састанку који је заказао митрополит Амфилохије су осим Медојевића присуствовали челници Нове српске демократије Андрија Мандић и Будимир Алексић, лидери ДНП-а Милан Кнежевић и Предраг Булатовић, посланик СНП-а Александар Дамјановић, представник Демоса Горан Даниловић, док су у име Демократа, присуствовали Невен Гошовић и Велизар Калуђеровић.

Лидер ПзП је подсјетио да је као представник своје странке учествовао у писању актуелног Устава по коме је Црна Гора секуларна држава и да су црква и држава одвојене једна од друге.

– Држава је дужна да помаже развој различитих вјерских институција и цркве и не треба да се мијеша у црквена питања. Овакав закон у овој форми само додатно подстиче подјеле, рекао је Медојевић и навео мотиве због којих је присуствовао састанку.

– На састанак сам дошао зато што сам добио позив и зато што сам желио да чујем ставове најважније традиционалне цркве у Црној Гори. Све вјерске заједнице треба да учествују у писању новог закона јер би требало да се се ради о закону који треба да регулише статус цркве и вјерских заједница навео је Медојевић

Лидер ПзП је казао да је на састанку Амфилохију рекао да је ПзП чланица европских конзервативних партија која има одређене међународне обавезе.

– Једна од обавеза јесте да се боримо против прогона цркава и свих вјерских заједница које мисле да су угрожене. ПзП има ту међународну обавезу да помогне вјерским заједницама закључио је Медојевић.

Ненад Зечевић

Извор: Побједа

Advertisements