Б. Поље ПИН тимови владе су стављени у пун погон. 1.000 зашто из области свакодневног живота остаје без одговора, али се зато нуди ујдурма и сукоб на националној и верској основи.

Мираш Дедеић се појављује на расправи у Бијелом Пољу о нацрту закона о слободи вероисповести? Зашто? Изјавио је да је нацрт одличан! Нумановић мисли исто. Онда је један од њих вишак. Или су њих двојица један министар или су један Мираш?

План је међутим успео – јавна расправа није одржана.

Вероватно неће бити одржана ни у Подгорици.

Уместо о проблематичној суштини нацрта, сада се расправља о Мирашу. Ово је био коментар једног од лидера ДФ Горана Даниловића инцидента у Бијелом Пољу, када су грађани погрдним повицима дочекали „митрополита“ такозване и канонски не признате ЦПЦ, који се појавио на јавној расправи о Нацрту закона о слободи вероисповести, после чега је министар за људска и права мањина Суад Нумановић отказао расправу.

Довођење Дедеића један је од последњих, очајничких потеза режима у сусрет народним протестима 27. септембра сматра потпредседник НОВЕ Славен Радуновић. Народ види да скретање пажње заказивањем седнице о резолуцији којом треба подржати НАТО интеграције, Нацрт закона о слободи вероисповести и слични маневри, којима би требало поделити гневне, опозиционе бираче, долази из ДПС АНБ (Агенција за националну безбедност) кухиње.

Министарство за људска и мањинска права сматра да није одговорно за одлагање јавне расправе већ одговорност „припада искључиво појединцима који су непримереним понашањем, увредама, псовкама и вулгарним скандирањем онемогућили одржавање округлог стола“.

Такво понашање прихватила је огромна већина присутних, укључујући и свештена лица, па се тако у конференцијској сали створила непријатна ситуација која није погодовала радној атмосфери која је била очекивана одговор је министарства на тврдње Митрополије црногорскоприморске да то Министарство сноси моралну и законску одговорност за јавни скуп који је организовало, а који није одржан, као и да је било у обавези да обезбеди већу и адекватну салу за одржавање јавне расправе због чега је неколико стотина грађана остало изван просторије.

Милутин Секуловић

Извор: Новости

Advertisements