Mare Три ударца Мираша Дедеића, митрополита неканонске Црногорске православне цркве (ЦПЦ), отрпела је Мара Вуковић (68) из Бијеле, јер му се, како је рекао, нашла на путу према палати Бизанти у којој је требало да буде одржана јавна расправа о Нацрту закона о верским слободама. После снажних удараца левом и десном руком и лактом Мара је остала на ногама. Упркос главобољи коју је, каже, осећала снажније него када се све десило, јуче је, иако увређена и љута, уз смех коментарисала:

– Да је Црна Гора јака као ја и она би остала на ногама, не би овако поклекла и сигурно не би допустила да рашчињеног свештеника воде међу народ и уносе немир и завађају људе каже за „Новости“ Мара Вуковић.

Огреботине, отеклине, модрице по лицу не коментарише због њих ће, како каже, поднети тужбу, а какве су повреде написано је у лекарском извештају.

Бујица речи потекла је када смо питали како су људи коментарисали чињеницу да је ударио неко ко се назива митрополитом.

Не ‘лади ми се телефон, а ја једва устајем. Назвао ме плаћеницом и бабетином, а ја самиако скромна жена за њега дама. Нико мене није платио, откад знам за себе знам за крст часни и српске светиње, па ме у Котор одвела моја добра воља и ништа друго. Када је требало, и моћнијима од њега сам стајала на пут, али сам љубила руку патријарху Павлу и митрополиту Амфилохију и нашим свештеницима. А све и да сам му стала на пут свештеник би рекао што и Господ наш: „Опрости јој Боже, не зна шта ради“. Не би ударио, говори Мара.

Она додаје да ће молити да је поново крсте јер се осећа као да је сам ђаво дотакао кад је Мираш ударио.

Витка Вујновић

Извор: Новости

Advertisements