Jovo-Pejović_2 У мору трагикомичних одлука актуелног режима уклапа се и данашња да се јавна расправа о нацрту Закона о слободи вјероисповијести организује у оградом и јаким полицијским снагама опасаној старој згради владе, која је тако више подсјећала на нацистички логор него на зграду за састанке, изјавио је функционер Демократске народне партије, Јован Пејовић.

Да се ради о својеврсној фарси говори и податак да је било дозвољено само делегираним представницима да присуствују “јавној” расправи а да су стотине заинтересованих грађана онемогућене барикадама да узму учешће и саопште своје ставове.

„Овај чин најсликовитије говори какве су вјерске, али и све друге слободе у Црној Гори. Када се томе додају активности удбе која је застрашивала грађане да се данас ни случајно не појаве на јавној расправи на коју су јавно позвани, као и јутрошње хапшење чланова мотоциклистичке групе “Ноћи вукови” која је најавила учешће у поменутој расправи јасно се види у каквој држави живимо.“, рекао је функционер ДНП-а.

Да је свеколика Црна Гора опасана бодљикавом жицом и да живимо у друштву у коме су демократска права грађана погажена а грађани понижени и обесправљени осјећа се на сваком кораку.

„Мајстори за подјеле препустили су улогу излагача радова последњем балканском диктатору и направили од Црне Горе највећи концентрациони логор у овом дијелу Европе. Тиме актуелни режим са отимачина, крађа, криминала и корупције, који цветају у Црној Гори пажњу грађана жели скренути у другом правцу изазивајући подјеле међу једним те истим народом на најтананијим људским осјећањима каква су национална и вјерска питања“, додао је Пејовић.

„Истинска Црна Гора се данас срами пред чињеницом да се јавне расправе у двадесет првом вијеку у држави која претендује бити чланицом ЕУ организује у салама опасаним жицом и кордонима полиције и тако путем принуде настоје усвојити закони који имају за циљ отимање храмова Митрополији црногорско-приморској стожеру црногорске државности“, закључио је функционер Пејовић.

Извор: Ин4С

Advertisements