Перевел с арабского Фарес Нофал

Двенаeст хришћана пало је од руку терориста «Исламске државе». Узрок звјерских егзекуција било је то што жртве нијесу хтјеле да се одкрену своје вјере, саопштава информативни портал «Линга».

О редовном чину мучеништва хришћана које се десило 28. августа ове године испричали су волонтери-чланови групе за хришћанску међусобну помоћ који су у том периоду радили у једном селу близу Алепа.

Према ријечима очевидаца, прва жртва такфириста био је дванаестогодишњи син шефа групе за хришћанску помоћ. На очеве очи злочинци су сурово претукли дијете, а затим су предложили оцу да се одрекне Христа у замјену за синовљев живот. Пошто је отац одлучно одбио, дјечака су разапели заједно са двојицом других Спаситељевих сљедбника.

Другу групу заробљних хришћана терористи су одвели ван села. Међутим, послије одбијања свих чланова групе (било их је осморица) да пређу у ислам, Идиловци су јавно силовали двије хришћанке од двадесет девет и тридесет година, да би их затим обезглавили заједно са осталим мученицима. Свједоци злочина испричали су да су непосредно прије смрти хришћани «славили Христа, молили се «Оче наш», а једна жена је имала осмјех на уснама док је изговарала Исусово».

Са арапског: Фарес Нофал

Са руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Advertisements