Амерички проповедник Франклин Грем позвао хришћане света да се моле за ПутинаШеф америчке Евангелистичке асоцијације „Били Грем“ и међународне хришћанске добротворне организације „Сума самариана“ – Франклин Грем – срео се у Москви са патријархом Кирилом и позвао вернике да се моле за Владимира Путина.

„На Западу је у току морална деградација цркава и то нас веома забрињава. Сведоци смо како различите хришћанске конфесије по целој Америци одустају од својих досадашњих позиција под притиском секуларизма и либерализма. А у време комунизма смо страховали да ће свет постати безбожнички“ – рекао је Грем.

У наставку је указао: „Када је комунизма пао, сви су се опустили, али је секуларизам по безбожништву раван комунизму, а управо он је продро у владе САД  и многих других земаља. Брине ме што ми већ губимо свој глас. Посебно ме брине морално пропадање омладине по целом свету. Надам се да ћемо се заједно супротставити том процесу“.

Франклин Грем је у Москви апеловао и да цело хришћанство и сви лидери хришћанских држава заједно дигну глас против терора Исламске државе над хришћанима на Блиском Истоку. Иницирао је да се у главном граду Русије одржи међународна конференција која би се тиме бавила.

Посебно је нагласио да се многи амерички хришћани већ моле за здравље и срећу Владимира Путина, па додао:

„И ја се молим за Путиново здравље и позивам све вернике да се моле за председника Русије Владимира Путина. Он предводи огромну земљу коју је Бог благословио, а њему као председнику дао за то потребну мудрост“.

Франклин Грем ће у Москви боравити до 1. новембра и за то време ће се срести са америчким амбасадором у Москву Џоном Тефром, замеником шефа руске дипломатије Григоријем Карасином, председником конференције католичких епископа у РФ – архиепископом Паолом Пецијем и са поглаварима традиционалних протестантских цркава у Русији.

Извор: Ин4С

Advertisements