syria-bishop_2544755b-600x374

Према неким извјештајима, двојица сиријских архијереја отетих у априлу 2013 – Митрополит алепски Антиохијске патријаршије Павле и сиро-јаковитски Митрополит Алепа Јохана Ибрахим – су погубљени.

„О овоме је у сриједу говорио Родерик Хури, лидер Машерика, једине православне странке на Блиском Истоку, у разговору са Сергејем Гавриловим, координатором међустраначке парламентарне групе Државне думе Руске Федерације“, саопштио је новинару информативног портала Интерфакс извршни секретар парламентарне групе Олег Јефимов.

Према његовим ријечима, лидер странке Машерик је, позивајући се на изворе у Турској, Гаврилову казао да су представници сјевернокавкаских радикалних група, заједно са Ал-Каидом учествовали у отмици архијереја.

Притом, извор је навео изјаву припадника терористичке групе, Дагестанца Магомеда Абдурахманова, који је лично потврдио своје учешће у отмици.

„Извор је саопштио да је Абдурахманов показао видео снимак отетих епископа, тврдећи да су погубљени“, казао је Јефимов.

Међустраначка парламентарна група намјерава да се обрати властима Турске за потврду о привођењу Абдурахманова и информације које је он пружио о убиству хришћанских архијереја отетих 2013.

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: interfax-religion.com

Фото: pravmir.com

Advertisements