prof. Aleksios Са благословом Митрополита Црногорско-приморског г. Амфилохија ових дана у посјети Митрополији Црногорско-приморској, Цетињском манастиру и Богословији Светог Петра Цетињског налази се проф. др Алексиос Панагопулос.

Професор Панагопулос учестовао је у светој литургији у Цетињском манастиру и пјевао за пјевницом на празник Светог апостола Андреја Првозваног, чија се света глава чува и изузетно поштује у граду Патри у Грчкој.

Један је од оснивача Друштва „Свети Сава – Света Софија“, из Патре којим руководи познати добротвор српског народа отац  Ермолај Масарас.

Након литургијског сабрања у Цетињском манастиру проф. др Алексиос Панагопулос посјетио је и Богословију Светог Петра Цетињског гдје је ученицима одржао предавање на тему „Светогорски живот и Духовна Академија Атониада“.

Проф. др Алексиос Панагопулос је доктор теолошких и правних наука је професор Интернационалне Академије св.Кирила и Методија у Солуну, Декан факултета хеленских студија универзитета св. Григорија васељенске патријаршије, Професор униврзитета Унион фпсп у Београду, Бивши ректор духовне Академије Атониаде у Кареји.

Александар Вујовић

Advertisements