Plakat_Gorazdevac.jpg

logo

Радио Светигора

МОЛБА ЗА ПОМОЋ У НАБАВЦИ ОПРЕМЕ ЗА ВИДЕО НАДЗОР СЕЛА ГОРАЖДЕВАЦ, ОПШТИНА ПЕЋ

Поштовани,

Обавјештавамо Вас да је након посљедњег оружаног терористочког напада који се догодио 7. децембра 2015. године на становнике метохијског села Гораждевац у општини Пећ, када је на кућу породице Петровић и споменик жртвама бомбардовања НАТО пакта и дјеци која су 2003. године убијена у том селу, пуцано тзв. “панцир мецима“, братство манастира Високи Дечани у сарадњи са представницима Гораждевца покренуло  иницијативу да се у селу постави квалитетан сигурносни систем видео надозора свих улица и околних приступних саобраћајница.

slika_1

Гораждевац је у и прошлости био мета више тешких напада и инцидената, од којих је најтежи био 2003, када је убијено двоје српске дјеце рафалом из аутоматског оружја, а четворо рањено, док су се на љетњем распусту купала у сеоској реци Бистрици.

slika_2

Иницијативу братства манастира Високи Дечани подржале су и бројна удружења која већ дужи низ година помажу преостали народ на Косову и Метохији – Фондација Делије, Хуманитарна организација Срби за Србе, Независна асоцијација студената из Београда, Хуманитарна организација Солидарност за Косово из Француске, Срспко друштво Задужбина из Словеније као и велики број других удружења и појединаца широм Србије и дијаспоре који су већ почели са акцијама прикупљања неопходних средстава за куповину и постављање система за надзор села.

Хуманитарна организација Срби за Србе од 2005. године прикупља донације за помоћ социјално угроженим вишедјетним породицама на простору Балкана. Организација је од Видовдана 2015. године носилац Ордена Светог Саве добијен као награда за досадашњи рад на допремању помоћи српском народу и светињама на Косову и Метохији. Хуманитарна организација Срби за Србе је до сада прикупила преко 1,3 милиона евра и помогла више од 1.400 социјално угрожених породица, највише на територији Косова и Метохије и Крајине.

Такође, организација Срби за Србе покренула је велику акцију БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА средином маја 2014. године у склопу које је прикупила више од пола милиона евра донација и помогла преко 700 породица из Србије и Републике Српске које су страдале у поплавама. Комплетни извештаји рада организације са свим рачунима и потврдама могу се пронаћи на званичном сајту (www.srbizasrbe.org).

Овом приликом, упућујемо  Вам званичну молбу (да позовете вјерни народ да подржи акцију) да се укључите у  хуманитарну акцију ради набавке, допремања и инсталирања квалитетног система видео надзора за потребе метохијског села Гораждевац. Сматрамо да је у складу са законом о заштити и безбиједности свих грађана важно да се обезбиједиеди опстанак једине веће српске заједнице на подручју општине Пећ на Косову и Метохији. Такође, надамо се да ћемо овом акцијом окупити све значајне српске хуманитарне и друштвене организације широм света.

У Херцег Новом, 14.02.2016. године

Advertisements