У издању манастира Хиландара изашла је из штампе „Антологија Божанствене Литургије, том први“, аутора Игора Зиројевића, која је уједно и прва српска богослужбена књига византијског појања у историји. Књига се од јуче може набавити на штанду манастира Хиландара на Београдском сајму књига.
У књизи ћете наћи благослов Његове Светости Васељенског Патријарха г. г. Вартоломеја, поздравно слово игумана Хиландарског архимандрита Методија, ауторов Предговор и Увод, који се састоји од два текста: О појању Божанствене Литургије (рецезент текста је епископ крушевачки г. г. Давид) и Представљање грађе тома (сви текстови су на српском, руском и бугарском језику) као и изузетно богат репертоар свих напјева од облачења архијереја до јектенија испред Херувимске пјесме. Ово издање нам не доноси само изузетно велики број ауторових мелотворења (композиција) које су писане директно на црквенословеснком језику, већ и велики број превода грчких композиција, од којих неке не само да се први пут појављуу на црквенословенском језику, већ се први пут објављују уопште. Нотни текстови су украшени византијским вињетама и украсним почетним словима, и штампани су, по узору на старе музичке рукописе, у црној и црвеној боји.
Књига (нотни дио) се састоји од 14 поглавља. У другом дијелу Увода су дати коментари (музиколошки, историјски, морфолошки, теоретски, литургиолошки) као и биографије свих композитора чије су композиције уврштене у овај том. По садржају, али и начину на који су текстови представљени (у музичком и дизајнерском смислу) књига је јединствена у свијету. Књига је у А4 формату, са луксузним тврдим повезом, на 614 страница.

Књига се може наћи на штанду манастира Хиландара на Београдском сајму књига..
Осим књиге, на истом штанду може се наћи и ЦД Спрског византијског хора „Христос у граду Витлејему“.

Игор Зиројевић – Биографија

Рођен je 1977. године у Требињу у коме је завршио основну, основну музичку, и средњу школу. Од 1997. године налази се у Атини ради студија црквене музике. Студирао је на конзерваторијуму „Никос Скалкотас“ у Атини, у класи професора Константина Ангелидиса. Петогодишње студије завршио је 2000. године, као најбољи студент одсјека. По окончању студија, наставља изучавање богослужбеног репертоара, музичке теорије, историје, и посебно нотације и музичког израза. Проширује своја знања учећи се од најбољих атинских појаца и учитеља. Учествује у богослужењима, наступима и снимањима са Јелинским византијским хором, под руководством Ликургоса Ангелопулоса. Такође, веома често посјећује Свету Гору, гдје учествује у богослужењима, гдје почиње и још интезивније са изучавањем музичких рукописа. На манастирским панигирима на Светој Гори, учи се и пева са најбољим појцима Свете Горе. Од посебног је значаја за његов даљи музички развој његова тесна веза са светим манастиром Ватопедом, који веома често посјећује, и у коме користи прилику да учествује свакодневно на богослужењима као појац, али и да изучава многобројне музичке рукописе овог манастира. Након пар година самосталног истраживања, уписује постдипломске студије на Атинском конзерваторијуму, у класи професора др Георгија Констандинуа, за вријеме којих проширује и продубљује своја музичка знања. У току је израда магисатрског рада на тему старе музичке нотације. За вријеме постдипломских студија је урадио више радова, на тему, углавном, теорије музике и нотације (старе и нове).

Као појац (свакодневни, лампадарије и протопсалт) служио је у Атинским црквама Живоносног Источника, Светог Евстатија, Свете Ирине, Светог Димитрија, Светог Герасима, Успења Пресвете Богородице, Светих Софије, Вјере, Наде и Љубави, и Вазнесења Господњег (метоху Симонопетре).

Од 2002 – 2008. године предаје византијско појање монасима манастира Хиландара. У исто време, користећи честе посете манастиру, истражује манастирску рукописну библиотеку.

Године 2007.  отвара школу византијске музике при храму Св. Герасима у Атини, у којој предаје предмете: Појање, Практично појање, Типик и Појање (за децу).

Бави се компоновањем на словенском, грчком и српском језику, дешифровањем старих српских, словенских и грчких рукописа, изучавањем теорије музике, музичке палеографије, писањем научних радова и чланака, химнографијом (на српском, словенском и грчком) и просветним радом. Компоновао је мноштво црквених песама и служби на црквенословенском, грчком и српском језику, и припрема издање целокупног богослужбеног и образовног репертоара црквеног појања на црквенословенском и српском језику. Дупли диск божићног пјенија на црквенословенском језику „Христос у граду Витлејему“, у издању манастира Хиландара, ће се појавити ускоро на српском и грчком тржишту. Мелотворио је, такође, службу Преподобном Стефану Пиперском (која је појана на пресвлачењу Светитељевих светих моштију, у јуну 2010. године).

Оснивач је Научно-истраживачког центра „Тројеручица“, у склопу кога дјелују Српски византијски хор, Женски српски византијски хор, Хор појаца Тројеручица (за дјелатности у Грчкој), Женски хор појаца Тројеручица (за дјелатности у Грчкој), Школа појања Тројеручица, и Интернет школа појања Тројеручица (прва интернет школа појања на свету).

Предавао је и предаје појање у неколико женских и мушких манастира (Панагиа тон Вриулон у Атини, Св. Стефан код Врања, Жича, Ћелија Пиперска, Успенски манастир (у Македонији), и др.), а од ове године, поново је почео и са часовима у манастиру Хиландару.